Ana Sayfa / Tedaviler

İmplantoloji

İmplantoloji Nedir ve Ne Tip işlemler Yapar?
Implantoloji, yapay dişlerin çene içerisine kalıcı olarak yerleştirilmesi veya tutturulması ile uğraşan bir diş hekimliği bilim dalıdır. Günümüz diş hekimliğinde önemli tedavi yöntemi olan implantoloji aynı zamanda diş hekimliğinin son dönemlerde hızla büyüyen tedavi kollarından biridir.

Dental Implantoloji Nedir?
Dental implantoloji, cerrahi prosedür ve uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Diğer çeşitli diş replasman seçeneklerinden daha invazif olduğundan, güvenli ve sağlıklı bir şekilde uygulamak için deneyimli olmak gerekmektedir. Özellikle hastaların eksik dişlerini dental implantlarla değiştirmelerine yardımcı olarak, eksik dişleri olanlarda restoratif tedaviye odaklanır.
Dental implantoloji, tüm prosedürün hastaya mümkün olduğunca az ağrı hissettirecek ve kaygıya sebep olmadan güvenli bir şekilde nasıl yürütüleceği dahil olmak üzere, diş implantlarının restoratif tedavi prosedürünün incelenmesini ifade eder. Dental implantoloji zorlu bir alandır ve birçok diş implantoloğu tedavi sürecine odaklanır ve hastalara daha zahmetsiz bir yedek diş alma süreci sağlar.
Dental implantoloji, diş hekimlerinin çok yönlü olmasını ve hastalara tanı, tedavi ve tedavi sonrası bakım sağlayabilmesini amaçlar. Diş implantları sıklıkla hastalarda anksiyeteye sebep olur ve diş implantolojisine odaklanan bir diş hekimine giderek hastalar süreç boyunca kendilerini güvende ve rahat hissedebilirler.

Dental Implantoloji Nasıl Çalışır?
Eksik dişlerin yerine diş implantlarının kullanılması süreci, hastalar için oldukça pratik ve anlaşılır olmasına rağmen, diş hekimi için ayrıntılı bir prosedüre sahiptir. Dental implantın yerleştirilmesi temelde aşağıdaki işlem sırasıyla gerçekleştirilir.
* Dental implant yerleştirme
* Yapay diş yerleştirme
* Bakım sonrası ve diş kontrolleri

Burada dikkat edilecek en önemli etken hastanın dental implantlar için uygun olup olmadığını ve prosedürün tam olarak nasıl yapılması gerektiğini belirlemek için kapsamlı bir teşhis gerekmektedir.Hem diş hekimi hem de hasta diş implantlarını kabul ettikten sonra, implantın çene kemiğine kaynaştırılmasını ve yerleştirilmesini içeren bir zaman planlaması yapılır. Implant çene ile bağlandıktan sonra, implantın abutmentine yapay bir diş yerleştirilir Organik dişleri gibi hissettiren ve doğal dişleri gibi işlev gören bir yapı oluşturulur.